luni, 11 noiembrie 2013

Un român a deschis un restaurant de succes în centrul Romei

"Woody Allen mi-a călcat pragul de două ori!"

Nimeni nu-i profet în țara lui. Liviu Dotcoș a avut câteva încercări de afaceri în România, dar n-a reușit facă mare lucru. A plecat în Italia și a reușit să pună pe picioare o afacere unde italienii deobicei nu au concurență: în domeniul restaurantelor.
Plasat strategic, în centrul Romei, în calea grupurilor de turiști, la restaurantul lui Liviu se gătește extraordinar de bine, în primul rând bucătărie italiană. "Facem bucătărie italiană fără să avem un italian care să facă parte din personal", spune el.
Liviu Dotcoș a plecat de mai bine de 15 ani din Făgărașul lui iubit și s-a stabilit la Roma, împreună cu fratele său. Ulterior, aici și-a cunoscut soția, pe Carmen, cu care s-a căsătorit în 2001.
Liviu Dotcoș a început o facultate de Drept, în țară, însă și-a dat seama că niciodată nu va putea să practice meseria de avocat. Așa că, a ales să facă ceea ce-i plăcea cel mai mult: mâncare. Îi plăcea să mănânce, nu s-o și gătească, spune acesta.
Odată cu venirea pe lume a fiului său, Dario, au început să crească și responsabilitățile sale, de tată: "Am avut norocul să găsesc, cum se spune "în buricul târgului", lângă strada Torre Argentina, piața Campo di Fiori, piața Navona, un restaurant ce se numește "Trattoria moderna".

Am cumpărat acest local de la doi asociați italieni ce doreau să facă un restaurant clasic, dar în stil modern. Mi-a plăcut această idee și-am pus-o în pratică. Eu, nefiind italian, am interpretat bucătăria italiană în felul meu. Cred că până acum am făcut-o destul de bine, altfel nu aș avea atâția clienți italieni", spune Liviu.

Sursa: Romanian Global News

Un comentariu:

  1. Vă invităm să vizualizați prima platformă de donatii online in scop caritabil din Romania cu recompense pentru donator. Fiecare persoana care doneaza online direct de pe www.salveazaoinima.ro Donatorul va primi pe e-mail voucherul care il va intrebuinta pentru a obtine reduceri pe magazinele partenere platformei. În primul rand doresc sa mentionez ca platforma realizeaza in mod automat: timpul campaniei, nr. donatori, persoane care au donat si suma realizata din donatii online. Prin acest lucru dorim sa oferim transparenta totala pentru:donator, cauza si companiile partenere si nu in ultimul rand pentru fiecare vizitator care intra pe site.
    Vin cu rugamintea daca doriti sa puneti un banner (de aici preluati bannerele http://salveazaoinima.ro/promoveaza-ne/) sau link in blogroll de pe blogul d-voastra.Astept un raspuns din partea d-voastra pe adresa de e-mail:salveazaoinima@gmail.com.
    Va multumim!

    RăspundețiȘtergere